Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søk i:

Avgrens geografisk:

Om NBR

NBR inneholder informasjon om enheter som er registeret i Virksomhets- og Foretaksregisteret. NBR inneholder også noe tilleggsinformasjon som ikke fins i VoF (Det er informasjon som kommer fra Barnehage-Statistikk-Innsamlings-Løsning [Basil]). NBR samler også historikk om endringer på enheter i barnehage-sektoren (fra 2008). Det betyr at vi har informasjon om barnehager og andre enheter som er utgått i dette tidsrommet.

Nasjonalt barnehageregister (NBR) er Utdanningsdirektoratets oversikt over aktive barnehager (men også barnehager som er nedlagt eller utgått av ulike grunner). Registeret inneholder også eiere av barnehagene, private eiere som offentlige eiere. 

I dag er det den enkelte kommune som har tilsyn med og gir tilskudd til de barnehager som ligger innenfor egen kommunegrense. Kommunen er derfor barnehagemyndighet. I Oslo er denne myndigheten delegert til bydelene. Fylkesmannen følger opp barnehagesektoren i eget fylke og er statlig myndighet i fylket. 

NBR brukes i Utdanningsdirektoratet til å holde oversikt over barnehagesektoren, og benyttes derfor også av ulike IT-systemer som betjener sektoren. Eksempler på slike systemer er Basil, Statistikkportalen, Ståstedsanalysen, barnehagefakta.no og Påloggingsløsningen - UBAS. 

Endringer som gjelder den enkelte barnehage (eller enhet), kan meldes av påloggede brukere som har rettigheter tildelt i UBAS eller i Basil (midlertidig). Endringsønskene sendes til Brønnøysundregistrene og oppdateres der før dette endres i NBR. 

NBR gir også gode muligheter til å søke fram barnehager, enten i et kart, eller geografisk avgrenset, eller på organisasjonsnummer eller etter navn, o.s.v. (se bl.a. hjelpetekst til det utvidede søket). 

 

 

Eksterne lenker